2015. június 21., vasárnap

Határtalanul áhitat 25.hét



25. hét
"The Whole World Reading" Olvas az egész világ 
Június 22-26. 

Pál levele a rómaiakhoz 4 – A megigazulás csak hit által lehetséges
-          Pál elmagyarázza, hogy Ábrahám hogyan igazult meg hit által. Miért volt ez a magyarázat olyan fontos Pál számára? Milyen jelentősége van ennek ma?
Pál levele a rómaiakhoz 5 – Ádám által bűnösök vagyunk, Jézuson keresztül viszont megváltottak
-          Megegyezik mindez a tapasztalataiddal? (3, 4-es versek)
-          Pál úgy beszél Ádámról, mint ugyanolyan igazi történelmi személyről amilyen Mózes volt.(12-14.vers) Hogy tekintenek erre azok ,akik kételkednek a Biblia által leírt teremtés történet valóságában és hitelességében?
Pál levele a rómaiakhoz 6 – Ne a bűnnek, hanem az igazságnak szolgáljunk
-          Ez a fejezet segít megtalálni a kapcsot a megváltás és a megszentelődés között? Nyerhet valaki megváltást anélkül, hogy törekedne a szentségre?
Pál levele a rómaiakhoz 7 – Pál hadakozása a bűnnel
-          Át tudod  érezni Pál kínos helyzetét? (15-20 versek)
Pál levele a rómaiakhoz 8 – Nincs kárhozat azok számára, akik Krisztusban vannak.
-          Megérted és osztozol Pál belső „sóhajtozásra” való hajlamával?(23.vers)
-          Érzed úgy te is időnként amikor imádkoznál, hogy elhagynak a szavak?(26-27.vers) Milyen értelemben megnyugtatóak ezek az igék számunkra?
-          Hogyan értelmezhetjük az eleve elrendeléssel kapcsolatos szavakat?(29,30-as vers)Pál azokra a hívekre utal, akik már nem élnek? A zsidókról vagy a keresztényekről beszél általánosságban? Bizonyíték ez az egyén számára az eleve elrendelésről?
Gyermekeknek – Isten szeretete
Pál levele a rómaiakhoz 8:31-39
Nagyon egyszerű elhinni, hogy semmi – de tényleg semmi sem választhat el bennünket Isten szeretetétől. A lehető legerősebb ragasztót használva próbáld ki, milyen is amikor két dolgot összeragasztva semmi sem választhatja el őket. Ahogy téged sem Istentől. Az összeragasztott darabokat helyezd el valahol jól látható helyen, ami arra emlékeztet téged a hét folyamán, hogy „Semmi a teremtett világon nem választhat el minket  Isten szeretetétől, ami az Úr Jézus Krisztusban a mi Urunkban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése