2015. június 8., hétfő

Határtalanul áhitat 23.hét



23. hét
"The Whole World Reading" Olvas az egész világ 
Június 8-12. 


Apostolok cselekedetei 22 – Pál áttekinti  zsidó személyazonosságát
-          Pált révületben szólította meg Isten(17-21 vers) Még mindig ilyen módon beszél, vagy ez csak a  korai gyülekezetekre volt jellemző?
Apostolok cselekedetei 23 – Pál rejtekhelyre menekül
-          Pál megosztja a Nagytanácsot a véleménykülönbségeik miatt. Vajon az igazság manipulálása volt ez részéről, vagy egy nagyon pontosan megfogalmazott kijelentés?
Apostolok cselekedetei 24 – Pál Félix előtt a vádlottak padján
-          Amikor Pál az eljövendő ítéletről beszél Félix megijed és nem akarja őt tovább hallgatni. (25.vers) Ez a téma ma is eltávolítja az embereket az evangéliumtól? El kell kerülnünk ezt a témát amiatt a félelem miatt, hogy esetleg megbántunk másokat vele?
Apostolok cselekedetei 25 – Pál kihallgatásakor bizonyságot tesz Fesztusz és Agrippa előtt
-          Hasonlítsd össze Pál védekezését Jézus csöndességével a kihallgatásukon. Mit gondolsz erről a két dolog ellentétességéről?
-          Apostolok cselekedetei 26 – Pál vallomása
-          Pál vallomásában és bizonyságtevésében megosztja életének tapasztalatait az evangélium terjesztésében. Mi a te életed bizonysága?

Gyermekeknek – Pál védekezése Agrippa előtt
Apostolok cselekedetei 26:1-32
Pál bizonyságot tesz Agrippa király előtt. A bizonyság nem ,más mint valaminek az elbeszélése, amit előzőleg megtapasztaltál egy történet vagy utazás részeként. Azok az emberek akik Jézust követik gyakran tesznek bizonyságot arról, hogyan kerültek Jézussal kapcsolatba és hogy változtatta meg ez az életüket. Nem kell hogy bonyolult vagy hosszú legyen ez a vallomás, a fő, hogy igaz legyen. Próbáld meg leírni vagy lerajzolni a saját bizonyságodat az alábbi kérdések segítségével.
-          Hogyan találkoztál Jézussal és ismerted meg őt?
-          Hogyan változtatta meg mindez az életedet, gondolataidat, cselekedeteidet? Különbözik attól, amilyen előzőleg voltál?
-          Oszd meg a történetedet valakivel. Talán van valaki , aki még nem ismeri Jézust.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése